Βασικές Μελέτες

1) Ποιος Είναι ο Χριστός;

Σκοπός: για να εξετάσουμε τη ζωή, το χαρακτήρα, και τις διδασκαλίες του Ιησού, έτσι ώστε ένα άτομο που ερευνάει, να μπορεί να πιστέψει σε Αυτόν με την  φιλοδοξία να Τον ακολουθήσει ως μαθητής του, και έτσι να γνωρίσει σε βάθος την αγάπη Του Θεό μέσα από Αυτόν.

Υπάρχει και επιπλέον υλικό (Πρακτικός Χριστιανισμός) για όποιον είναι καινούριος στον χριστιανισμό ή δεν έχει σταθερή πίστη στον Ιησού Χριστό & θέλει να τον γνωρίσει περισσότερο (πχ: «Κύριος, ψεύτης, η τρελός», κ.α.).

1β) 2- Ποιος Είναι ο Χριστός;

2) Θεός και Άνθρωπος:Η Επική ιστορία

3) Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Σκοπός: για να διδάξει τον μελετητή που ερευνά για την αλήθεια και τι λέει η Βίβλος για τον εαυτό της, ώστε να είναι πρόθυμος να ανακαλύψει το θέλημα του Θεού μέσα από αυτήν, και έτσι να αρχίσει να θέλει και να την εφαρμόσει στη ζωή του, για να μπορεί να μεταμορφωθεί εν Χριστώ!

 

4) ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΜΕΛΕΤΗ1η)

Σκοπός: να δώσει στον μελετητή τις σωστές βιβλικές πεποιθήσεις για το ποιον αποκαλεί ο Κύριος πραγματικό μαθητή του, και πως μπορεί ο πλέον γνήσιος μαθητής ,μέσω της κοινωνίας αλλήλων –το σώμα του Κυρίου- να αντέξει στον κόσμο τούτο και να βρει την αγάπη, την ενθάρρυνση, και την καθοδήγηση για να ωριμάσει εν Χριστώ &έτσι να γίνει χρήσιμο σκεύος στην Βασιλεία Του!

 

5) ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΜΕΛΕΤΗ2η)

 

6) Σοφία του κόσμου ή Σοφία του Θεού;

Σκοπός: η μελέτη αυτή σκοπό έχει να δείξει την έντονη αντίθεση ανάμεσα στη σοφία

του κόσμου με τη σοφία του Θεού και να βοηθήσει τον μελετητή να καταλάβει ότι αυτός/αυτή δεν μπορούν να ακολουθούν και τις δυο αν θέλουν να Του είναι ευάρεστοι και αν θέλουν το τέλειο θέλημα Του να μπορεί να ενεργήσει στην ζωή τους!

 

Το συνοδευτικό διάγραμμα μελετών θα πρέπει να αναπτύσσεται, ενώ  προχωρούν και οι μελέτες. Καλό θα είναι να ακολουθείται η σειρά των μελετών όπως δίνεται. Μπορείτε να επιστρέφετε σε αυτό το διάγραμμα κατά τακτά  διαστήματα, μιας και δίνει ένα χρήσιμο πλάνο πάνω στην μεταστροφή/μετάνοια.

 

7) ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

 Ο Ματθαίος δίνει έμφαση στο βασίλειο «των ουρανών» 60 φορές!

Είναι το ίδιο βασίλειο για το οποίο μίλησαν οι προφήτες και στα ευαγγέλια.

Σκοπός της μελέτης αυτής είναι να γνωστοποιήσει στον μελετητή, ποιο ήταν ανέκαθεν το σχέδιο Του Θεού από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου..Και έτσι να ενθαρρύνει τον μελετητή να θέλει να ενταχθεί στο Σώμα του Κυρίου, την Βασιλεία Του, την Νύφη Του, την Εκκλησία ως ενεργό και χρήσιμο μέλος.

 

7β) ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σκοπός: Για να ενθαρρύνει τον μαθητή στην βασική αρχή του Χριστιανισμού, ότι δηλαδή οι βαπτισμένοι Χριστιανοί δεν αφήνονται στην τύχη τους μετά το βάπτισμα. Αντ 'αυτού, ο Ιησούς μας βαπτίζει μέσα στο σώμα, την εκκλησία (Α Κορινθίους 12:12-13), όπου ενωμένοι σε ένα σκοπό(την οικοδόμηση της εκκλησιάς) να δημιουργήσουμε μια οικογένεια ομοϊδεατών μαθητών αφοσιωμένων στην αγάπη αλλήλων που μας διδάσκει ο Ιησούς. Αυτή η οικογένεια ,αδέλφια μου, είναι γραφτό να είναι μια συνεχής πηγή ενθάρρυνσης στον δρόμο μας με τον Χριστό.

8) Ο Σταυρός του Χριστού

Σκοπός: για να κατανοήσουμε καλύτερα την αγάπη του Θεού και το κόστος που πληρώθηκε για την συγχώρεση μας, μέσα από το  θάνατο του Ιησού.

Αυτή η μελέτη χρησιμοποιεί το ευαγγέλιο του Μάρκου, Ματθαίου και τον Ησαϊα 53 και μπορεί να είναι πιο συναρπαστική & με μεγαλύτερο αντίκτυπο όταν γίνεται σε συνδυασμό με προβολή σκηνών από κάποια ταινία όπως πχ.«το πάθος».

8β) Ιατρική Διάγνωση της Σταύρωσης

(επιπλέον μελέτη για περαιτέρω διείσδυση στο θέμα:

8γ) Η επιστήμη μπροστά στη σταύρωση και την ανάσταση του Ιησού Χριστού.doc )

8δ) https://www.youtube.com/watch?v=UODd4jb-bxI&feature=related

9) Αμαρτία (Φως και Σκοτάδι)

Σκοπός: για να βοηθήσει τους μελετητές να δουν τους εαυτούς τους όπως τους βλέπει ο άγιος Θεός μας, με απόλυτη αγάπη, αλλά και ως αμαρτωλούς και απομακρυσμένους από Αυτόν.
Η προσευχή μας είναι η διαπίστωση αυτή να προκαλέσει την επιθυμία, τόσο για την μετάνοια του μελετητή όσο και για τη αποδοχή της συγχώρεση Του. Προσευχόμαστε το Άγιο Πνεύμα να δώσει τη δύναμη να καταδικάσετε την αμαρτία και αναγεννημένοι πλέον να ελευθερωθείτε!

 

10) Μετάνοια

Σκοπός: Όπως και οι Ιουδαίου που άκουσαν το κήρυγμα του απ.Πέτρου και ένιωσαν κατάνυξη καρδιάς (Πραξεις2:36-41), έτσι και ο μελετητής, ευχόμαστε μέσα από αυτή τη μελέτη να συνειδητοποιήσει ότι η Σταύρωση Του Μεσσία δεν προκλήθηκε μόνο από τους Εβραίους ή τον Ιούδα, αλλά η κάθε μια αμαρτία μας είναι αυτή που τον κάρφωσε στο Σταυρό. Κατανοώντας αυτή την αιώνια αλήθεια, ευχή μας είναι να έρθει και η δική σου καρδιά σε «συντριβή & κατάνυξη» και στην ερώτηση σου «τι μπορώ να κάνω τώρα αδελφοί;» να αποφασίσεις την μόνη οδό σωτηρίας από την διεστραμμένη τούτη γενιά(ε40).

 

11) Μετάνοια & Βάπτιση .doc

 11β)  Βάπτιση-συμπληρωματική μελέτη(αναιρώντας τις αιρέσεις)

Εκτενείς και ενδιαφέρον μελέτες πάνω στο Βάπτισμα μπορείτε να βρείτε και κάτω από τον τίτλο ΒΙΒΛΟΣ=> ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

12)  ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ (Διαθέσιμη δι'αλληλογραφίας)

σκοπός: η μελέτη αυτή σκοπό έχει να βοηθήσει τον πιστό μελετητή να είναι σίγουρος για την πιστή του στον Χρίστο, πριν να κάνει την τελευταία μελέτη «ζυγίζοντας το κόστος» όπου και θα αποφασίσει αν θα θέλει να κάνει τον Χρίστο Κύριο(κυρίαρχο δηλαδή) σε κάθε πτυχή & απόφαση της ζωής του.

 

13) Αναγέννηση-Υπολογίζοντας το Κόστος!(Διαθέσιμη δι'αλληλογραφίας)

Σκοπός: (Λουκάς14:28-33) Τίποτα καινούργιο δεν πρέπει να βγει από αυτή την μελέτη. Κάθε θέμα θα πρέπει μέχρι τώρα να έχει μελετηθεί και συζητηθεί. Ο σκοπός αυτής της μελέτης είναι μόνο να ασχοληθείτε με όποιες λεπτομέρειες δεν έχουν ξεκαθαριστεί στην καρδιά του ενδιαφερομένου μαθητή, πριν πάρει την απόφαση να βαπτιστεί και να κάνει τον Χριστό Κύριο και Σωτήρα του.

Κάθε άτομο έχει διαφορετικές δυσκολίες & αδυναμίες, γι’ αυτό, εσείς που συμμελετάτε με τον/την ενδιαφερόμενο/η, αφιερώστε περισσότερο χρόνο στα σημεία του χαρακτήρα του μελετητή που θεωρείτε ως τα πιο δύσκολα προς αλλαγή. Αυτή η μελέτη πρέπει να γίνεται από έμπειρο ποιμένα.

 

 

Η KOINΩNIA MAΣ

© 2024   Created by George Mouzakis.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης