Σχεδόν κάθε μέρα η συζηγος μου μου στέλνει ένα μήνυμα, «προσεύχησου για την υγεια του μαθητη μου, ή για το αγχος του στις εξετασεις» , ή «να πάει καλα η βιβλική μελέτη με την τάδε», «προσευχησου Ο Πονηρος να μην βαλει εμποδια», «προσευχήσου να εχω ξεκουραστο πνευμα, να μπορω να ειμαι μεταδοτική» κτλ κτλ! Δεν το ρωτάει απλώς και μόνο επειδή θα απογοητευτεί για τον χαμένο χρόνο αν υπαρχει ακύρωση ή έλλειψη ανταπόκρισης (παρόλο που και αυτός είναι επίσης ένας λογικος λόγος), αλλά κυρίως γιατί βλέπει την πνευματική μάχη… την καθημερινή πνευματική μάχη που περνούν αυτές οι ειλικρινείς και γλυκές ψυχές και… θέλοντας να μάθουν την αλήθεια… αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να μελετησουν με τη Μαρία ακόμα και όταν δεν καταλαβαίνουν τα πάντα… και η Μαρία νοιάζεται… και κοιτάζει παντα να βρει διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του θέματος για να το κάνει όσο το δυνατόν πιο σχετικό &ενδιαφερον και διεισδυτικό .. Για κάθε μεμονωμένο μαθητή μουσικής και μαθητή της Βίβλου δινει τον απαραίτητο χρόνο πριν να προετοιμαστει .. Συναντιούνται ακόμη και με τη αδερφή Ελισάβετ μισή ώρα πριν από τη μελέτη για να προετοιμαστούν ... σε προσευχή!
------
Λοιπόν, σήμερα θα μιλήσουμε για την προσευχή, αλλά ήθελα απλώς να ξεκινήσω με αυτό το παράδειγμα, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι για να έχετε μια ικανοποιητική ζωή προσευχής, πρέπει να νοιάζεστε .. πρέπει να έχετε ‘σπλάχνα οικτίρμων’… Να μπορείτε να διακρίνετε την πνευματική μάχη γύρω σας… Τις φλεγόμενες άμαξες και τα ξίφη και τις σπίθες των ασπίδων που χτυπούν η μια την άλλην στην καθημερινή μάχη μέσαψ στην πνευματική διάσταση.
Διαφορετικά, η προσευχή καταντάει να γίνει απλώς ένα ακόμα τελετουργικό ... και ο Ιησούς μισούσε τα τελετουργικά..

Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένοι είμαστε, πρέπει να νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας.
Όπου κι αν κοιτάξετε μεσα στον Λουκά, δεν μπορείτε να χάσετε το γεγονός ότι ο Ιησούς προσευχόταν συνεχώς .. Κεφάλαιο 3 προσεύχεται, στο Κεφάλαιο 5 προσεύχεται,
Κεφάλαιο 6 προσεύχεται, στο κεφάλαιο 9 προσεύχεται..

και φτάνουμε στο Κεφάλαιο 11… πρώτη φράση «μια μέρα ο Ιησούς προσευχόταν σε ένα συγκεκριμένο μέρος»… Ο γιος του Θεού… επιβράδυνε την ταχυτητα του…
Αν βρεις ένα συγκεκριμένο σημείο προσευχής και αν σε εμπνέει, σημαίνει ότι είναι το τέλειο μερος να ξεκινήσεις μια προσευχή!
Ο αγαπητός ποιμένας Μίρκο στα πρωτα μου χρόνια στην Αθηνα με εφερνε πάνω στο λόφο του Λυκαβητου γιατί μπορούσε να δει ολόκληρη την Αθήνα ... Εγω είχα τον Αρειό παγο ως ένα σημείο προσευχής όταν ήμουν ανυπαντρος… Μπορούσα να δω όλα τα προβλήματά μου από εκεί..όπως τα βλέπει ο Θεός ... μικρά!

Δημιουργήστε ένα ιερό, ένα ησυχαστήριο, ένα αγιο τόπο προσευχής… και κάντε τον χρόνο σας με τον Θεό εκει.
Έτσι, όταν τελείωσε να προσευχεται, ένας από τους μαθητές του(που του αρεσε αυτο που εβλεπε και ακουγε) Τον ρώτησε: «Κύριε, μάθε μας να προσευχόμαστε, όπως και ο Ιωάννης δίδαξε τους μαθητές του».
Δεν έχουμε κανένα ιστορικό αρχειο για το πώς ο Ιωάννης διδαξε τους μαθητές του να προσευχηθούν ... αλλά πρέπει να ήταν εμπνευσμένο ... για να ζητήσουν από τον Ιησού να τους δείξει επίσης πώς να το κάνουν ... σωστά ..

Υπάρχει λοιπον, πραγματικά ένας σωστός τρόπος να προσευχόμαστε; Ο Ιησούς απάντησε με μια δομημένη μορφή προσευχής .. (η υπόλοιπη ολόκληρη στις Μελέτες/Καθημερινή Ενθάρρυνση)

Προβολές: 17

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ

Η KOINΩNIA MAΣ

© 2024   Created by George Mouzakis.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης